➡️ Yayalar Önceliğimiz, Kırmızı Çizgimizdir

Trafikte yaya önceliği ve güvenliği için ülkemizde eş zamanlı uygulanan etkinliğe Yeniçiftlik İlk / Ortaokulu olarak biz de KIRMIZI ÇİZGİMİZİ çizdik.

Jandarma Trafik görevlilerine verdikleri bilgilerden dolayı teşekkür ederiz.

Mrt

Öğrencilerimiz uzaktan eğitimlerinde okuma yazmaya hazırlık derslerimizden sayıları çalıştılar. Verimli bir ders saati oldu.

"27 MART DÜNYA TİYATROLAR GÜNÜ" KUTLU OLSUN

Miniklerimiz Dünya Tiyatrolar günüde "Karagöz ve Hacivat " oyununu arkadaşlarına sundular.

Mrt

Okuma yazmaya hazırlık çalışmalarında kavramlarımızdan Tek- Çift kavramını çalışma sayfalarımızdan yaptık.

Mrt

Okuma Yazmaya Hazırlık çalışmalarında 10 ' a kadar saymak ve nesneleri 10 'ar 10 'ar gruplama çalışmaları yaptık.

Mrt

Öğrencilerimiz sanat çalışmalarında fon kartonlarından minik ağaçlar yaptılar ve daha sonra drama saatinde  ağaç objelerini de kullanarak çiftlik oluşturdular.

Mrt

Öğrencilerimiz sanat çalışmalarında sevgi balonları diye adlandırdığımız çalışma sayfalarını renk renk parmak boyaları ile boyadılar. Ortaya da böyle güzel çalışmalar çıktı.

Mrt

1. sınıf öğrencilerimiz yüzyüze eğitimin olmadığı günlerde uzakrtan eğitimlerine devam ediyorlar. Sanat çalışmalarında bu hafta patates baskısı yaptılar.

Mrt

Orman haftası ve ağaç bayramı adıyla da adlandırılır.

21 - 26 Mart tarihleri arasında kutlanılır.

Amacı çocuklara ormanların önemini öğretmektir.

Hafta boyunca fidan dikilir ve ağaç ile ormanların doğa ve ekonomiye katkıları anlatılır.

Biz de öğrencilerimizle tüm okul arkadaşlarımıza mesajlar verdik, çalışmalarımızı panomuzda sergiledik.

Mrt

"Toprağını kaybetmek istemiyorsan ormanı yok etme. " diyerek Orman haftasını kutlayan miniklerimiz günün anlam ve önemine dikkat çekmek için çeşitli çalışmalar yaptılar.

Mrt

21-26 Mart Orman Haftası Panomuz öğrencilerimizle birlikte hazırladık.

Mrt

Biga Milli Eğitim Müdürlüğümüzün düzenlediği Kitap Okuma Alışkanlığı Kazandırma Proje kapsamında okulumuzun 2. sınıf öğretmeni Nazlı UYLAS GÖK, söyleşinin moderatörlüğünü yaptı. Bu ay okunacak kitabımızın ismi Tembel Teneke Acaba Nerede ?, yazarımız Mavisel YENER

Nazlı UYLAS GÖK moderatörlüğünde güzel bir söyleşi oldu, çok teşekkür ederiz.

Mrt

İlkbahar mevsimi yaklaşırken bahçemizde neler yapabilirizin hayalini kurduk ve resmettik.

Mrt

Okuma yazmaya hazırlık çalışmalarımızda rakamlarımızı sırası ile birleştirmeye başladığımızda sürpriz resimlerin ortaya çıkması öğretmenimizin bize yaptığı en büyük sürpriz...Çok heyecanlanıyoruz.

Parmak Boyası İle Hayvan Dostlarımız

Öğretmenimizin hazırladığı çalışma sayfalarında parmak boyamız ile hayvan dostlarımızı çalıştık.