Nis

Okuma yazmaya hazırlık dersimizde "Elips"şeklini çizerek öğreniyoruz.

Nis

Uzayı tanıyoruz. Öğretmenimiz bir çok belgesel izlettirdi ve üzerine sohbet ettik. Ardından çalışma sayfalarımızdaki uzay araçlarını tanıyarak boyama yaptık.

Nis

Sanat etkinliğimizde İlkbahar mevsimine  girdiğimiz  bugünler de papatyalarla süslediğimiz taçlarımızı yaptık.

Fen ve Doğa Etkinlikleri / Büyüme Evreleri

İnsanların,hayvanların,bitkilerin büyüme evreleri görselleri incelendi ve sohbet edildi.

Nis

İYEP Öğrenci Belirleme Sınavını  3. sınıf öğrencilerimize uyguladık.

Nis

Öncelikle, ip baskısının çocukların hayal güçlerini ve de el becerilerini geliştirirci etkisi yüksektir. Bu açıdan düşünüldüğünde okul öncesi çağda yaptırılması çocuk gelişimi açısından oldukça olumlu olacaktır.  Kazanımlar:

• Sanatsal Etkinlik
  • Neden-Sonuç İlişkisi
  • Renk Bilgisi
  • İnce Motor Becerilerin Gelişimi

Havasız Kalan Mum Deneyi

Havasız kalan mum deneyi çocukların ilgisi çeken, havanın önemini anlatan güzel bir deneydir.

Deneyin Sonucu

Hava olmadan bitkiler, insanlar ve hayvanlar yaşayamaz. Ateşin bile yanması için havaya ihtiyaç vardır.

OTİZM FARKINDALIK GÜNÜ

2 Nisan, tüm dünyada otizm konusunda farkındalık yaratarak otizmden kaynaklanan sorunlara çözümler yaratmak amacıyla, 2008 yılında Birleşmiş Milletler tarafından "Dünya Otizm Farkındalık Günü" olarak ilan edildi. Her yıl, "Otizm Farkındalık Ayı" olan Nisan ayı boyunca dünya genelinde otizmin sorunlarını ve çözümleri konuşuluyor, araştırmaların teşvik edilmesi ve erken teşhisle tedavinin yaygınlaştırılması hedefleniyor.

Nis

Baharın yaklaşması ile birlikte etkinliklerimiz de bu yönde devam ediyor. Bugün mantar çalışmamızla karşınızdayız.

Nis

Özel eğitim öğrencilerimiz bahçemizdeki koşu alanımızda çekme,esneme,atlama çalışmalarını Beden Eğitimi öğretmenimizle birlikte çalışmalarını yaptılar.

Nis

Minik öğrencilerimiz kitapları incelediler, çalışma sayfalarını yaptılar, kitapların öneminden bahsettiler.

Nis

Bireyler  ve Aileler İçin Afet Eğitimi Devam Ediyor.

Hazırlanan etkinliklerle  kütüphane ve kitabın önemi anlatıldı.

Özel Eğitim Sınıfımızda Beden Eğitimi ve Spor

Beden eğitimi ve spor, günlük yaşamlarda birtakım engellerle ve sınırlılıklarla karşılaşan özel eğitimli bireylerin yaşamlarını zenginleştirir. Uygun beden ağırlığı ve formuna sahip olmalarını sağlar. Özel gereksinimli bireyler için beden eğitiminin amacı onların özgüven kazanmalarını, başarı duygusunu ve rekabeti yaşamalarını, arkadaşlık ilişkilerini geliştirmelerini sağlamaktadır. Beden eğitimi dersi bireylerin bedensel gelişiminde büyük öneme sahiptir. Kas ve eklemlerin istenilen düzeyde kullanılmasında yardımcı olur. Beden eğitimi dersi, bireylerin yarışarak; kazanma ve kaybetme gibi farklı duyguları öğrenmelerine yardımcı olur.

2021 Türkiye Afet Eğitimi Yılı Kapsamında Velilerimize Zoom Üzerinden Afet Eğitimi Verdik

AFAD Başkanlığınca 2013 yılından bugüne kadar yürütülen Temel Afet Bilinci ve Farkındalık Eğitimleri kapsamında; 2021 yılında sivil toplum ile daha yakın bir iş birliği ve ortak eğitimler düzenlenerek aile okul ve iş yerlerine yönelik afete hazırlığın önemi, yaşam çevremizdeki riskler, afet ve acil durum planı, afet ve acil durum çantası, afet sırasında doğru davranış şekilleri, afet ve acil durum anında ilk 6 saatin önemi, afet sigortası, bina güvenliği, tahliye ve toplanma alanları gibi konuları içeren afet bilinci, arama ve kurtarma, yangın, ilk yardım, gönüllülük, kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nükleer (KBRN) tehdit ve tehlikeler, sivil savunma gibi başlıklarda eğitimler yürütülerek tüm vatandaşlarımıza ulaşılması hedeflenmiştir. Bu hedefler doğrultusunda, 2021 yılı ''Türkiye Afet Eğitim Yılı'' olarak belirlenmiş ve tüm illerimizde ''Afet Eğitim Seferberliği'' başlatılmıştır.

Bu kapsamda okulumuzda çevrimiçi olarak es  zamanlı afet eğitimi verdik. Emeği geçen öğretmenlerimize ve katılım yapan velilerimize teşekkür ederiz.