1 - 7 Mart Deprem Haftası Tatbikatımızı Yaptık.

Deprem Haftası'nda dünyanın en etkin deprem kuşaklarından birinin üzerinde bulunan ülkemizde vatandaşlarımızın depreme karşı hazırlıklı olmasının sağlanması, depremden korunma yollarının anlatılması ve toplumda afete hazırlık bilincinin yaygınlaştırılması amaçlanmaktadır.

İlkokul sınıflarımız, Anasınıfımız, Özel eğitim sınıflarımız ve 8. sınıf öğrencilerimizin deprem esnasında Çök-Kapan - Tutun yöntemini uyguladık ve deprem bitiiğinde okulumuzu tahliye sürecine geçerek toplanma merkezimizde buluştuk.

Miniklerimiz bugün sayılardan oluşan karmakarışık bir çalışma sayfasını karşılarında görünce şaşırdılar. Öğretmenleri bunu sihirli sayılar olduğunu söyleyince meraklandılar. Ve birlikte "1" rakamından başlayarak sırayla 2,3,4......çizmeye birleştirmeye başladılar. Ortaya çıkan hayvan dostlarını görünce çok sevindiler ve istedikleri renklerde boyadılar.

Nesneleri sayıyoruz ve nesne kadar sayıyı daire içine alıyoruz. Okuma yazmaya hazırlık çalışmalarımızdan .

Miniklerimiz bugün aldılar ellerine fırçalarını başladılar istedikleri hayvan dostlarını boyamaya. Ortaya da böyle şahane çalışmalar çıktı.

1. sınıfımız derslerinde denge çubukları ile oyun oynadılar.

Denge çubukları, 2 oyuncu ile oynan bir oyundur. İnsan figürünü belirlediğiniz yere koyarak sırayla çubukları dengeli bir şekilde koymaya çalışmaktır.El becerisi, zeka ve gelişim için güzel bir oyundur.

Çocuklarımızın teneffüslerde bahçemizde güzel vakit geçirmeleri için oyun çizgilerini yeniledik.

Çocuklarımızın isteklerini , hayallerini de göz önünde bulundurarak Müdür Yardımcımız Emel ÇİMEN okulumuzun duvarlarını resimlerle donatıyor. İstiyoruz ki çocuklar her baktıkları duvarda farklı duygular içerisinde olsunlar, hayal kursunlar. Şimdiden ressam olmak isteyen çok öğrencimiz var...

Artık materyaller kullanarak yırtma -yapıştırma tekniği ile astranotlarımıı yaptık ve sergiledik.

Öğrencilerimiz "Uzay" konusunu işlemeye başladılar. Öğretmenlerinin hazırladığı sınırlı boyama çalışma sayfalarında uzayda bulunan cisimleri tanıdılar.

İki haftadır süren Beden Eğitimi öğretmenimizin rehberliğinde devam eden Kardan Adam yarışmamızın kazananları belli oldu.

Mehmetcan KARATİKEN  Özel Eğitim  615 oy ile 1.

Büşra TUNCA                 Özel Eğitim  289 oy ile 2.

Muhammed Emin ÜSTÜN  4/A sınıfı    149 oy ile 3. olmuşlardır. Ödüllerini oul mğdğrğmüz Yılmaz BEYAZ takdim etmiştir.

Öğrencilerimizi ve onların nezdinde tüm katılanları tebrik ediyoruz.

İlkbahar yavaş yavaş yaklaşırken bizim miniklerimizden kesme yapıştırma tekniği ile kendilerine papatyalar hazırlayarak taçlar yaptılar.

Öğrencilerimiz sanat etkinliği derslerinde değerlerimiz konusunda gülümsemeyi işleyerek artık materyallerden gülen yüzler yaparak bizlerle paylaştılar.

Miniklerimiz arta kalan kağıtlarını kullanarak rengarenk tavuklar kestiler,yapıştırdılar.

1. sınıf miniklerimiz artık isimlerini ve soyisimlerini üstelik aillelerinin isimlerini de heceleyerek yazıyorlar. Çok mutlular ve sizlerle de paylaşalım istedik.

Çocukların dinlenerek ve eğlenerek sınıf içinde dikkatlerini toplamalarını sağlarken işbirliğinin ve ekip çalışmasının önemini öğreten bir uygulama.