Şbt

Okulumuzun koridorlarında bulunan panolarımız şubat ayı etkinliği olan deyimler, atasözleri,şiir ve şarkılar ile hazırlandı. Okul içerisinde teneffüslerde sanatçılarımızın şarkılarının çalınması uygulandı.

Şbt

Okul öncesi öğretmenimiz tarafından çocuk edebiyatı alanında çalışan yazar, çizer, akademisyen, masal anlatıcısı vb.) bir uzman ile iletişim kuruldu. Müdür yardımcımız Emel ÇİMEN öğrencilerimize etkileşimli masal anlattı.

Meslek kartları ile meslekleri hem tanıdık hemde oyun oynadık.

Şbt

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ / ŞUBAT AYI PANOLARIMIZ HAZIRLANDI.

İlkokul öğretmenlerimize tesekkur ederiz.

Şbt

1.sınıf öğrencilerimiz bu ayki etkinliklerimizden deyimlerimiz ve atasözlerimizi drama, sanatsal etkinlikler calışmaları yaptılar.

Şbt

Bu ay dilimizin zenginlikleri proje kapsamında kültürel öğeler içeren içeriklerden tekerlemeleri konu edindik.

Şubat ayı sonuna kadar farklı tekerlemeleri öğrenip oyunlarımızda kullanacağız.

Şbt

TÜRKİYE AKIL VE ZEKÂ OYUNLARI TURNUVASI başlıyor.

Biga İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından yapılacak olan  İlkokullar arası Akıl ve Zekâ Oyunları Turnuvası Köşdere Aktivite Merkezinde 14 Şubat 2024 Çarşamba günü yapılacaktır.

5 kategoride katılacak olan tüm öğrencilerimize başarılar dileriz.

Ock

3/A Sınıf Öğrencilerine Öğretmenlerinden Sürpriz :)

Sınıf öğretmenleri Arzum YÜCE minik öğrencilerine Lahmacun Partisi verdi..

Ock

4/A sınıf öğrencileri , Dilimizin zenginlikleri aralık ayı çalışmalarında  bilmedikleri kelimelerin anlamlarını öğrendiler ve sınıf panolarında sergilediler.

Ock

Anasınıfı öğrencileri Etkileşimli Kitap Okuma çalışmalarına devam ediyorlar.

Etkileşimli kitap okuma çalışmalarımızı nasıl uyguluyoruz ? Merak edenler için aşağıdaki linke tıklayınız.

/meb_iys_dosyalar/17/04/710856/dosyalar/2024_01/02145952_etkilesimlikitapokumaeko.pdf

Ock

2/A Sınıfı öğrencileri okulumuzun kütüphanesine giderek Dilimizin Zenginlikleri Projesi Aralık ayı Çocuk Şiirleri Okuma etkinliği kapsamında araştırmalar yaparak şiirlerini okudular.

Ock

1/A sınıfı öğrencileri Aralık ayı Dilimizin Zenginlikleri Proje kapsamında Çocuk Şiirleri Okuma çalışmaları yaptılar.

Ara

Anasınıfı öğrencilerimiz Aralık ayı çalışmalarında Etkileşimli Kitap Okuma Çalışmaları yaptılar.

ETKİLEŞİMLİ KİTAP OKUMA ÇALIŞMALARI / EKO Nasıl Uyguluyoruz?

EKO çocuklardan;

Öyküdeki bir ifadeyi veya cümleyi tamamlamalarını istemeyi,

Çocuklara karakterler ve öyküdeki olaylar hakkında soru sormayı,

Çocuklardan resimde anlatılan olayları tanımlamalarını,

Resimdeki bir nesneye veya eyleme işaret ederek isimlendirmelerini ve

Öyküyü kendi yaşamlarıyla ilişkilendirmelerini istemeyi içermektedir

Ara

Türkçe Ders kitabında bulunan Bayrağımın Türküsü Dinleme metni etkinlikleri kapsamında Bayrağımızla ilgili Hasan Ali Yücel'in Bayrağım şiiri Seslendirildi ve yazıldı.

BAYRAĞIM

Atalarım, gökten yere
İndirmişler ay yıldızı,
Bir buluta sarmışlar ki
Rengi şafaktan kırmızı.

Onun ateş kırmızısı
Ne gelincik, ne de gülden,
Türk oğlunun öz kanıdır
Ona bu al rengi veren.

Ay yıldızı, gökyüzünün
Ayla yıldızından yüksek
Türk'ün alın yazısıdır;
Türk'tür onu yükseltecek.

Vazifemdir bayrağımı
Üstün tutmak her bayraktan.
Can veririm, kan dökerim
Vazgeçemem ben bu haktan.

Ara

Aralık ayı çalışmalarımızda Çocuk şiirleri antolojisinden şiirler okuyarak en güzel okuyan ve bilmediğimiz kelimelerden oluşturduğumuz şiirlerimizi yazdık ve sınıf panomuzda sergiledik.

biz kim miyiz :) tabi ki 3/A  Ailesi.....

Ara

Çocuk şiiri antalojisi kitabında şiir okuma etkinliği gerçekleştirildi şiir dinletisi yapıldı.Sınıf olarak En güzel şiir okuma ve en güzel şiir yazma yarışmaları yapıldı .Yarışma sonucunu çocuklar birbirini oylayarak belirledi ve  en güzeller sınıf panosunda sergilendi .